Om os

Hvem er vi?

Vi hedder Janette og Marie og vi har startet City Runners op for at kunne tilbyde kvalificeret, god og fællesskabende løbetræning på hold, for dig som gerne vil lære at løbe i et lokalt fællesskab. Rigtig mange mennesker vil gerne kunne løbe, men de ved måske ikke hvordan de skal gribe det an, hvordan skal de starte og hvordan træningen bør struktureres. Løb er som alle andre sportsgrene noget man skal lære. Der er meget viden omkring træningsplanlægning, opvarmning, træningszoner, intervaller og løbeteknik, som vi gerne vil videregive til alle jer som har et ønske om at komme i gang med løbetræningen, eller til jer som allerede er i gang men som gerne vil have hjælp til at udvikle jeres løbetræning. Vi har brug for en modpol til vores stillesiddende hverdage og derfor giver udendørs løbetræning meget mening. Løb er sundt, let tilgængeligt og smart, og så er det fantastisk at opleve alt det der sker med en, når løbetræningen begynder at fungere. Vi får det bedre, bliver gladere og sundere og en langt bedre udgave af os selv. Netop derfor er det vigtigt for os at kunne give den oplevelse videre til så mange som muligt gennem City Runners.

Janette Dommer

Janette bor i Rungsted med sin mand og fire børn.

Janette er uddannet levnedsmiddelingeniør fra DTU og KVL med speciale i ernæring og fysisk aktivitet. 

I 2022 startede Janette firmaet JD Coaching op, hvor hun tilbyder personlig træning og kostvejledning.

Janette har siden 1998, hvor hun meldte sig til sit første maraton, dyrket rigtig meget sport. Løb og triatlon har været en stor del af hendes liv og hun har opnået imponerende resultater på Marathon distancen og som triatlet på Ironman distancen. 

Janette vandt i 2022 Ironman Copenhagen og derudover har hun flere VM titler på CV'et fra det prestigefyldte Verdens Mesterskab i Ironman på Hawaii.

"Som barn var jeg smådoven og den ene times ugentlige badminton træning forgik ofte foran slikautomaten med min veninde. I gymnasiet stod den på skole, venner og masser af fester. Men efter et år i Boulder, Colorado fandt jeg glæden ved løb, at presse mig i bjergene og løbe lange, udfordrende ture. Da jeg kom hjem meldte jeg mig til et maraton og derefter tog det fart. Jeg fandt ud af at jeg havde flair for udholdenhedsport og Ironman blev min ting. 

Min erfaring inden for træning, træningssammensætning, kost, energiindtag, og planlægning er det jeg trækker mest på, når jeg træner andre. Jeg ved hvor vigtigt det er, at gå roligt fremad, være tålmodig og blive ved med at tro på det, også når det er hårdt. Det er godt at være vedholden, men vi skal også turde sige til os selv, at det er sejt at stoppe når kroppen sender os signaler i stedet for at fortsætte og så få skader. Jeg ved også hvor vigtigt det er at være i balance og hvor meget træning, god form og udholdenhed kan gøre ved vores velvære og helbred. 

/Janette 

Marie Ejby Hansen

Marie bor i Hillerød med sin mand og tre børn.

Marie er uddannet lærer med bachelor i idræt og motivation.

Derudover har hun efteruddannet sig som løbetræner og har 13 års erfaring som løbetræner for både børn, unge og voksne. I 2020 stiftede Marie løbeklubben HVRunners i Hillerød, som i dag er en velfungerende løbeklub med mere end 300 medlemmer. Her er hun ansat som cheftræner, hvor hun strukturer, planlægger og udvikler træningstilbud og løbsevents i klubben. Marie varetager og planlægger også træningen for blandt andet begynderløbere, de letøvede og konkurrence løberne.

"Jeg har altid elsket selv at dyrke sport og igennem min interesse for triatlon og udholdenhedssport, har jeg efterhånden en del erfaring med træning og deltagelse i løb og konkurrencer. Jeg har tidligere været en del af age group landsholdet i triatlon.

Udover at jeg selv synes det er dejligt at dyrke meget motion, brænder jeg for at motivere andre til at dyrke mere motion og hjælpe dem med at finde lysten frem til løb og træning og dermed opnå bedre kondition, mere styrke og en bedre livskvalitet. Det giver mig meget at opleve, at dem jeg træner, bliver stolte af det de præsterer. I mit arbejde med HVRunners har jeg mødt så mange glade mennesker, hvor løb, træningen og fællesskabet betyder alverden for dem, og det er fantastisk at kunne være med til at motivere og gøre en forskel.

Det er vigtigt for mig at der er en god stemning omkring træningen, at alle føler sig velkommen på holdene, at vi bakker hinanden op, når det er hårdt, og at mine løbere går fra træningen med en god fornemmelse og lyst til at arbejde videre med løbetræningen."

/Marie